Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Izleti u regiji

Osim „kopnenih“ izleta, na Skiatosu se organizuju i „vodeni“ do obližnjih ostrva, Skopelosa i Alonisosa. Izlet sadrži sem kupanja i posetu glavnim naseljima Skopelos i Patitirija te obilazak „morskog“ nacionalnog parka poznatog još i po nazivu “Marina park” koji je prebivalište za oko 50-tak jedinki zaštićene sorte mediteranske foke „monachus-monachus“. U Marina parku opazićete i jata delfina čije akrobacije ćete zasigurno dugo pamtiti.

 

PUTEVIMA FILMA MAMA MIA

Izlet koji nudi prijatan i opušten dan na ribarskom brodiću. Tokom izleta obnavlja se sećanje na izvrstan filmski hit i mjuzikl »Mamma mia« s Piercom Brosnanom i Merly Streep u glavnim rolama, snimljen na Skijatosu, Skopelosu i na Pelionu u mestu Damouhari. Mjuzikl je izvođen na 8 jezika prikazivan u preko 170 gradova pred oko 30 miliona ljudi. Izlet obuhvata krstarenje uz predivnu obalu Skopelosa i posetu plaži Panormos. Brodić nas potom vozi do plaže Elios a poslednja etapa izleta je na nenastanjenom ostrvcu Arkos.

 

SKOPELOS I ALONISSOS

Ova celodnevna ekskurzija je odlična prilika za obilazak dva obližnja ostrva - Skopelos i Alonissos. Krstarenje počinje tokom jutra brodićem kojim se otplovljava do ostrva Skopelosa na kojem ćemo prošetati uzanim živopisnim sokacima i upoznati se sa istorijom i tradicijom ostrva. Skopelos je čuven po svojih 360 crkava, specifičnoj arhitekturi, fascinantnim pejzažima, i ukusnim lokalnim poslasticama. Posle razgledanja sledi vreme za šoping ili posetu jednoj od brojnih crkava. Potom nastavak krstarenja do ostrva Alonissosa i luke Patitri. Pešački obilazak starog jezgra grada koji je smešten na vrhu uzvisine od koje se prostire predivan pogled na Egejsko more. Alonisos ima specifičnu floru i faunu koju stanovnici pažljivo neguju od lekovitog bilja koje se ovde uzgaja još iz antičke ere pa je na Alonisosu smeštena Medjunarodna akademija za klasičnu hopeopatiju kao i naučni centar za zaštitu „monachus-monachus“ - vrste mediteranske foke. Predlažemo da isprobate lokalni specijalitet - špagete sa jastogom uz koji izvrsno ide čaša domaćeg belog vina. Slobodno vreme možete upotrebiti za posetu malom ali veoma interesantnom info centru Marina Park ili istorijskom muzeju o piratima i nekadašnjem bitisanju starosedeoca.

 

SEA & SUN

SEA & SUN je jednodnevni izlet brodom tokom kojeg se upoznaju prirodne osobenosti ostrva Skiatos. Krstari se uz modre špilje a potom se staje na plaži Lalaria (do nje je moguće doći samo s mora) sa belim šljunkom na kojoj je predviđeno slobodno vreme za kupanje i uživanje u vodi i suncu. Plovidbu nastavljamo posetom starom naselju Kastro - nekadašnjem glavnom gradu Skiatosa. Šetnja kroz zidine starog grada koji je imao stanovnike sve do 1829. g. kada su ostrvo i grad razrušili osvajači. U nastavku izleta zadržavanje na plaži Asselinos koje se može iskoristiti za kupanje ili ručak. Nastavak krstarenja uz plaže Mandraki, Agia Eleni, Banana, Koukounaries, i najzad pauza na ostrvu Tsougria. Potom povratak nazad u ranim večernim satima.

Napomena: Prikazana ponuda je informativnog karaktera. Agencija Club Paradiso ne organizuje izlete, već lokalne turističke agencije.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Skijatos 2024!