Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Kako stići do Skiatosa

Avion do Skiatosa

Skiatos je jedino ostrvo arhipelaga Sporadi koje ima međunarodni aerodrom, istina veoma specifičan, zbog izuzetno kratke piste od svega 1.7 km. Već je urađen projekat produžetka uzletno-sletne staze koji bi „progutao“ jednu od plaža sa severa Skiatosa- Xanemos. Ovdašnji aerodrom važi za jedan od najmanjih na svetu sa brojnim čarterima iz svih delova Evrope. Zbog tako kratke piste veliki avioni, da bi bez problema uzletali, ne pune tankove „do vrha“ već to čine u Solunu ili u Kavali.

Automobilom do Skiatosa

Automobilom se na Skiatos stiže putnim pravcem Beograd – Niš – granični prelaz Preševo (390 km) – zatim Skopje - Đevđelija – granični prelaz Evzoni (560 km). Dalje sledite autoput ka Atini, preko gradova Katerini, Larisa do Volosa. Za Volos se isključuje sa autoputa, nakon oko 800 kilometara od Beograda, a sa tog isključenja do grada Volos je još 20-ak km. Luka odakle isplovljava brod za Skijatos smaštena je u centru Volosa (pratiti putokaz za luku). Trajektne karte možete pazariti u kiosku sa leve strane, odmah po ulasku u pristanište ili u agencijama koje su nasuprot lučkog parkinga. Cena prevoza trajektom varira tokom sezone i zavisi od luke isplovaljavanja (auto do 4,25 m – oko 64€ preko 4.25 m je oko 76 € po pravcu, a po odrasloj osobi oko 22€, deca 12 €). Trajekt od Volosa do Skiatosa plovi oko dva sata i 30 minuta. Po iskrcavanju sa trajekta u luci na Skiatosu, skrenite desno.

Trajekt do Skiatosa

Do Skiatosa se može stići i morskim putem - doploviti trajektom ili gliserom, iz najbliže luke Volos od koje do grada Skiatosa ima 40 morskih milja, a tu razdaljunu trajekt savlada za 2,5 h dok hidrogliser vozi jedan sat manje.

Maršruta: Beograd-Niš-Skoplje-Evzoni-Solun.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Skijatos 2024!