Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Šta posetiti na Skiatosu?

Impresivna lepota ostrva koga je tokom vremena oblikovalo more naročito dolazi do izražaja na netaknutoj severnoj rivijeri ostrva. Pažnju privlače i dve pećine: Galazia (azurna) i Skoteini (tamna). Izuzetan doživljaj je plovidba brodom na šljunkovitu plažu Lalariu, koja je čuvena po monumentalnoj steni koja se iz mora uzdiže poput arkade.

Severna strana ostrva interesantna je i sa istorijskog aspekta najpre zbog manastira Evangelistria, koji je bio utočište siromašnim porodicama u vreme čestih nasrtaja i ataka na ostrvo od raznoraznih gusara i razbojnika.

Najveći srednjevekovni grad Kastro nalazi se na severnom delu ostrva, potiče iz XIV veka i sagrađen je na litici koja stoji u moru. Samo uzana staza spaja stene sa ostrvom, a grad je opasan jakim zidom i čvrstom kapijom. Greben je izuzetno visok i sa nepristupačanim stranama što je pogodovalo u odbrani od napadača. Na samom vrhu utvrđenja postojalo je 300 kuća i čak 22 crkve. Danas je čitava samo jedna.S vrha grebena puca fascinanta panorama na šljunkovitu plažu sa omanjom tavernom. Tvrđava je sa plažom povezana vrlo strmim drumom.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Skijatos 2024!