Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Plaže na skiatosu

Ostrvo Skiatos ima 15 km dužine i oko 5km širine (u proseku) ali ga izdvaja najveći broj plaža po kvadratnom kilometru, pa ga zato zovu "aegean paradise" (zvanično registrovano 66 plaža od kojih 6 nosi plavu zastavicu).

 

 

Plaža Lalarija | Plaže na Skiatosu

Plaža Lalarija ima fascinantan prizor dok joj se prilazi – trijumfalnu kapiju koju je isklesala sama priroda Tripija Petra – stena sa lukom. Na Lalariju, neizbežnu sa razglednica Skiatosa i jednu od najslikanijih grčkih plaža, može se prići isključivo čamcem,vodenim putem. Na plaži je šljunak, prilično nezgodan za pešaćenje sa spektakularnim belim liticama u zaleđu koje do podneva stvaraju hladovinu a more je tirkizne boje i prosto privlači da se uroni u njega.

 

Plaža Mandraki | Plaže na Skiatosu

Plaža Mandraki je poluostrvo na oko 45 min hoda od Koukounariesa, sa raskošnim zelenilom i gustom šumom te tri predivne plaže - Kserkses, Elias i Agistri.

 

Plaža Kekria | Plaže na Skiatosu

Kekria je plaža koja će Vam omogućiti ugođaj boravka u divljem prirodnom okruženju. Na plaži postoje tuševi koji za tuširanje koriste slatku vodu čije je izvorište nedaleko od plaže.

 

Plaža Kastro | Plaže na Skiatosu

Kastro je šljunkovita plaža, a boravak na njoj možete upotpuniti laganom šetnjom od 20-ak minuta kojom ćete se popeti na brdsku kosu sa starom tvrđavom. Naseobina Kastro je bila srednjovekovno središte Skiatosa a danas postoje delovi citadele, zidine i top. Do plaže Kastro moguće je stići i automobilom premda se poslednjih par stotina metara mora prepešačiti jer put postaje previše uzan.

 

Plaža Mala banana | Plaže na Skiatosu

Mala banana koju još nazivaju i Spartacus plaža poznata je kao jedino (nezvanično) nudističko odredište na Skijatosu. Plaža je proglašena kao druga na mondenskom forumu naturista. Ima tavernu u kojoj možete naručiti laku hranu.

 

Megali Amos (veliki pesak) | Plaže na Skiatosu

Megali Amos (veliki pesak) , je prva u nizu na koju se stiže izlazeći iz grada Skiatos i smatra se gradskom plažom jer se na nju može stići i peške. Ona je jedna od 7 plaža sa ostrva koje su nosioci plave zastave. Megali Amos je uzana plaža sa mešavinom šljunka i peska uz mnoštvo ležaljki i suncobrana.

 

Plaža Ksanemos | Plaže na Skiatosu

Ksanemos plaža važi za stecište ljubitelja naturizma i nalazi se u blizini aerodromske piste glavnog grada Skiatosa. Plaža je vetrovita sa nešto peska i dosta šljunka, nema naročitog sadržaja i omiljena je turistima koji su smešteni u gradu Skiastosu premda do Ksanemosa nije lako doći peške jer je smeštena sa one padine brda.

 

Plaža Vasilias | Plaže na Skiatosu

Vasilias je uzana plaža nagrađena plavom zastavicom, sa šljunkom, leži podno obronaka brda koji je brane od vetrova sa severa.

 

Plaža Ahladies | Plaže na Skiatosu

Ahladies je jedna od najpoznatijih plaža na 4 km udaljenosti od grada Skiatosa iz kojeg se do nje može doći brodićem - vodenim taksijem.

 

Plaža Tzaneria | Plaže na Skiatosu

Tzaneria je mala plaža prekrivena peskom na oko 8 km od grada Hora (Skiatos). Do nje se može doći i lokalnim autobusom (stanica br.11) ili koristeći taksi. Ima tri reda suncobrana i na njoj možete imati veliki izbor sportova na vodi kao i školu ronjenja.

 

Plaža Kanapica | Plaže na Skiatosu

Kanapica je plaža uz živopisni rt Kalamaki, udaljena 5 km jugozapadno od grada Hora (Skiatos). Nalazi se blizu autobuske stanice br.12, u prirodnoj uvali sa još dve manje plaže Nostos i Sklitri. Sve tri plaže su sa sitnim svetlucavim peskom i bistrim morem, pogledom koji puca na ostrvca Cugria i Arkos.

 

Plaža Kucuri | Plaže na Skiatosu

Kucuri, ova plaža naziva se još i Diamandi, nalazi se tik na vrhu poluostrva Kalamaki, na njegovoj južnoj obali. Od glavnog grada ostrva Hora udaljena je oko 7 km. Plaža je uzana, a njena dužina ne premašuje 150 metara. U zaleđu je raskošno zelenilo koje u sadejstvu sa čistim morem stvara odlične uslove za uživanje i relaksaciju.

 

Plaža Vromolimnos | Plaže na Skiatosu

Vromolimnos je plaža koja u poslednje vreme stiče sve veću popularnost kod mladih zbog velikog bara koji pušta glasnu muziku i kao mesto gde se često organizuju žurke.

 

Plaža Kolios | Plaže na Skiatosu

Kolios je peskovita plaža, usred malene i koloritne uvale odlično je zaštićena od vetra i karakteristična od svih plaža sa jugoistočne strane ostrva po kasnom zalasku sunca.

 

Plaža Agia Paraskevi | Plaže na Skiatosu

Agia Paraskevi (Sveta Petka) je velika plaža pokrivena peskom i ima istoimenu drvenu crkvu u zaleđu. Naziva se još i Platanias, a kroz istoimenu dolinu tokom čitave godine teče rečica što daje dodatnu svežinu regiji.

 

Plaža Trulos | Plaže na Skiatosu

Trulos, je plaža koja leži u jednoj od najpopularnijih turističkih oblasti Skiatosa, na udaljenosti od oko 10 km jugozapadno od glavnog grada ostrva. Ime nosi po ostrvcu koje je tačno preko puta, a ima izgled kupole (trulos u prevodu sa grčkog označava kupolu). Plaža je kompletno organizovana sa svim potrebnim sadržajima.

 

Plaža Kukunarijes | Plaže na Skiatosu

Kukunarijes (prim.prev borova šišarka). Još 2003. godine Kukunarijes plaža je proglašena za najlepšu na Mediteranu, a smatra se i jednom od najlepših svetskih plaža. Dugačka je oko 2 km a niz obalu oblika polumeseca je šuma kamenog bora koja deli more od slatkovodnog Strofilijas jezera, pa je ovaj prirodni rezervat pod zaštitom ostrvskih vlasti i EU. Kukunarijes je ujedno i zadnja stanica (broj 26) lokalne autobuske linije koja povezuje grad Skiatos i jugoistočnu obalu ostrva. Kukunarijes plaža je zvanično uvrštena na top listu 10 najboljih plaža sveta.

 

Plaža Tsugrije | Plaže na Skiatosu

Tsugrije (Cugrije), je ustvari maleno nenaseljeno ostrvo sa divnom plažom do koje se može doći taxi brodićima na čijoj maršriti je ovde poslednje kupanje pred povratak u luku.

 

Plaža Megas Asselions | Plaže na Skiatosu

Plaža Megas Asselions je prostrana, netaknute prirode i vetrovita, lako dostupna jer je napravljen novi drum koji vodi kroz šumu na severnoj strani ostrva sve plaže Troulos. Plaža ima veliku tavernu sa bogatim izborom lokalnih jela i pića a nedaleko od nje postoji i auto kamp. Često duva jak vetar koji podiže talase. Većinom je peskovita sa nešto manje šljunka i gotovo bez prirodne hladovine, pa se preporučuje suncobran.

 

Plaža Agia Eleni | Plaže na Skiatosu

Agia Eleni je izolovana plaža na zapadnoj obali Skiatosa na kratkoj pešačkoj udaljenosti od autobuskog stajališta ispred parkirališta Koukounaries. More je bistro i plitko, a plaža je dosta dugo bila stecište naturistima. Kako joj je u međuvremenu porasla popularnost nudisti su se premestili na druga mesta. Plaža je okrenuta ka zapadu i ima impresivne zalaske sunca.

 

Plaža Banana Beach | Plaže na Skiatosu

Banana Beach je još poznata i kao plaža (Krassas) a smeštena je između plaža Koukounaries i Agia Eleni. Na Banana Beach vodi duga staza pa većina posetioca na nju stiže taxi brodićem. Plaža se odlikuje dugim peskom sa mnoštvom ležaljki i suncobrana a more je duboko. Predah i osveženje možete pronaći u nekoliko kafea i beach barova smeštenih u hladovini borova.

 

Poluostrvo Kalamaki | Plaže na Skiatosu

Poluostrvo Kalamaki je smešteno na južnoj obali Skiatosa, između naselja Kolios i Tzanaries i prekriveno je četinarskim rastinjem - predivnom borovom šumom. Na Kalamakiju je početkom šezdesetih godina prošlog veka krenuo razvitak turizma na ostrvu a danas slovi za oblast sa ekskluzivnim luksuznim vilama i apartmanima.

Ovaj deo Skiatosa ima predivne pešačke staze kroz borovu šumu. To je predeo sa izuzetnim vidicima posebno na mesta Tzanaries i Kanapitsa. Obalom poluostrva proteže se asfaltni put koji spaja autobuska stajališta 11 i 12. a pešačeći tu deonicu možete savladati za oko sat vremena.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Skijatos 2024!